huidverzorging op natuurlijke wijze
U bent hier: home - huid met acne- tips

Tips om acne te bestrijden

De volgende tips zullen je helpen je puistjes te voorkomen:

1. Vermijd langdurig gebruik van benzolperoxide en steroïden. Deze werken wel snel, maar geven op termijn sneller een verouderde huid of kunnen andere huidproblemen veroorzaken. Voor jonge vrouwen kan de pil uitkomst bieden. 
2. Ook hebben de meeste acnepatienten baat bij een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet en veel beweging. Groenten en fruit, veel vezels voor een gezonde darmfunctie en het vermijden van suiker, geraffineerde en voorverpakte producten, kan heel veel leed schelen. Het is nooit bewezen, maar veel personen met puistjes hebben er baat bij om varkensvlees, melk, chocolade, vette croissants en gebak te laten staan. Vind voor jezelf uit door welke voedingsmiddelen de acne verergeren en laat deze producten zo veel mogelijk staan. 
3. Probeer zo min mogelijk met je handen aan je gezicht te zitten en draag je haar uit je gezicht. 
4. Vermijd vuile make-upsponsjes en verschoon je kussensloop dagelijks.

Hoe verzorg je een acne huid?

Om de puistjes zo min mogelijk kans te geven, begint de natuurlijke huidverzorging voor acne met een voorzichtige, maar doeltreffende reiniging met de salicylreiniger van Derma Fidessa. Deze reinigt de huid grondig, is ontstekingsremmend en geeft tegelijk een de huid lichte verzorging. Spoel deze reiniging weg met veel water. Deze reiniging gebruik je zowel ’s morgens als ‘s avonds

Daarna gebruik je het T-zone serum en als laatste stap in de verzorging de dagelijkse verzorging voor een huid met acne.  Als extra kuurbehandelingen gebruik je een á twee maal per week de AHA Fruitzuurpeeling of de Enzymenpeeling om de poriën vrij te houden.

 

Acne vooruitzicht.JPG

 

Dagcreme voor huid met acne

De lichte vetvrije formule van deze dagcreme zorgt voor een optimale behandeling van de huid met acne.

Huid wassen

Gebruik voor het wassen van je gezicht lauw water met een cream wash geschikt voor de huid met acne.

Behandelingen

Laat acne behandelen door een specialist bij jou in de buurt. Zij maken gebruik van de lijn van Derma Fidessa.