huidverzorging op natuurlijke wijze
U bent hier: home - familieopstellingen

Familieopstellingen

Familieopstellingen (Systemisch Werken) is een werkvorm, waarbij een innerlijk beeld van een persoon over een bepaalde situatie, in een ruimte wordt neergezet. Een situatie wordt opgesplitst in de personen, elementen en emoties, die met deze specifieke ervaring en gevoelens op het moment dat dit zich voordoet, te maken hebben. Dit kan op verschillende manieren:

 

  1. met personen, die een van de personen / elementen / emoties representeren (representanten)
  2. met poppetjes of stenen als representant
  3. met papieren grondankers als representant

 

foto 2 (9).JPGHet doel van familieopstellingen is het onderzoeken van de situatie, het geven van inzicht in oorzaken,  verbanden en verstrikkingen, beweging brengen in de innerlijke situatie, en het uitspreken van helende zinnen en dit alles binnen de mogelijkheden van de persoon in kwestie. De inzichten kunnen zeer helpend zijn om nieuwe mogelijke wegen te vinden om ons op liefdevolle wijze los te maken uit verstrikkingen en oude patronen.

 

Familieopstellingen maken een verbindend veld voelbaar en ervaarbaar. Via de representanten kan  haarfijn de diepere dynamiek weerspiegelt worden  van jouw situatie thuis of op het werk. Het vraagt dan ook om open te staan en te voelen wat de representant ervaart.

Lees verder wat familieopstellingen voor jou kan doen.